Deklaration 2019 – Viktiga datum!

På Skatteverkets webb finns ”Viktiga datum”. Där kan du ta reda vilka datum som gäller för ditt företag i fråga om exempelvis deklarationer, moms och preliminärskatt. Fyll i företagsform, redovisningsperiod för moms, omsättning och när ditt räkenskapsår slutar så får du alla datum som gäller just dig.

 

Här listas några som rör Inkomstdeklaration 1:

 

26 februari

Sista dag att deklarera moms för de som redovisar momsen årsvis och som har handlat inom EU.

 

15 mars-15 april

Skatteverket skickar ut deklarationen till dig som driver enskild näringsverksamhet så att du har den mellan den 15 mars och 15 april. Om du har en digital brevlåda skickas deklarationen dit.

 

2 maj

Sista dag att lämna inkomstdeklaration och bilaga NE för den som driver en enskild näringsverksamhet. Anlitar du en byrå till deklaration finns du ofta med på anståndslistan och kan lämna lite senare, men det behöver du stämma av.

 

15 december

Du som redovisar näringsverksamhet i deklarationen får ditt slutskattebesked senast den 15 december, detta gäller även delägare eller företagsledare i fåmansföretag.

Av slutskattebeskedet framgår även skatt att betala eller skatt att få tillbaka.

 

 

Inkomstdeklaration 2 och 4

För aktiebolag, handelsbolag och föreningar gäller andra datum för inkomstdeklaration. När deklarationen ska lämnas styrs av vilket räkenskapsår företaget har. Deklarationstidpunkterna påverkar även när kvarskatten ska vara inbetald och när slutskattebeskedet kommer. Se mer på Skatteverket.se

 

Deklarationen skickas ut enligt följande:

 

Bokslut 30 september-31 december 2018

I mitten av februari.

 

Bokslut 31 januari-30 april 2019

I mitten av september.

 

Bokslut 31 maj-30 juni 209

I mitten av september.

 

Bokslut 31 juli-31 augusti 2019

I mitten av oktober.

 

Har bolaget en digital brevlåda skickas deklarationen dit cirka en vecka tidigare än när pappersdeklarationerna börjar skickas ut.

 

Läs mer: Första hjälpen inför deklarationen 2019

 

Läs mer: Deklaration 2019 – ordlista

Texten publiceras i samarbete med tidningen Resultat